Inloggen

Inloggen met je gegevens

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Sinterklaas

In de 5e klas, in 1966, werd ik gevraagd om Sinterklaas te spelen op het sinterklaasfeest. Het was de bedoeling om met iets origineels te komen. Je had toen op de televisie een kinderprogramma waar een figuurtje in voor kwam dat op een wolk zweefde ( Barend de Beer ). Wij bedachten dat Sinterklaas ook op een wolk op het toneel moest neerdalen.

Dus werd ik in het sinterklaaspak op een als wolk versierde bak met touwen naar boven gehesen, hopend dat ik niet voortijdig naar beneden zou storten. Op het moment supreme opende het gordijn en ongetwijfeld onder het afspelen van een sinterklaasliedje lieten ze de touwen langzaam vieren en landde op het toneel.

Daarna begon het jaarlijks terugkerende ritueel met het op toneel roepen van leerlingen en docenten. Ik liet oa Jan Bos op het toneel komen om een mop ( een bak ) te vertellen en Bekenkamp moest komen om met krijtjes naar iemand te gooien. Voor de voorstelling werd ik door de eigenaar van ' Het Wapen Van Leiden' gevraagd om samen met de Zwarte Pieten bij hem in de huiskamer te komen ( ze woonden klaarblijkelijk naast het bedrijf ) om Sinterklaas te spelen voor zijn kleine kinderen. Ik werd hier volledig door verrast en had geen idee wat ik moest doen of zeggen. De kinderen vonden het waarschijnlijk nog enger dan ik en ik kon na korte tijd opgelucht de kamer verlaten. Spannender dan dit kon het niet meer worden, de kop was er af en de rest van de avond verliep daarna op rolletjes.


Afdrukken   E-mailadres
© 2022 Stichting Reünie RHBS | MSvM Appingedam