Inloggen

Inloggen met je gegevens

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Seniore HBS’ers bijeen in Appingedam

Covid zorgde ervoor dat deze reünie misschien wel het vaakst georganiseerde evenement uit de regio was. Steeds maar weer stond het evenement compleet in de steigers -  de eerste keer in april 2020 – maar lockdowns, gesloten horeca en risico’s gooiden almaar roet in het eten. De reüniecommissie was er helemaal klaar mee, want vier keer was Ekenstein al besteld en vier maal waren er rondvaarten, stadswandelingen en bezoekjes aan de oude HBS – tegenwoordig het Stadskantoor – geregeld.

Er werd daarom afgelopen winter al besloten dat de reüniedatum van april naar juni werd verschoven. In juni zouden de beperkingen zeker voorbij zijn, zo was de veronderstelling, maar het zou wel enige opzeggingen opleveren omdat juni voor deze seniore generatie een vakantiemaand bij uitstek is. Achteraf had reünie gewoon in april door kunnen gaan.

Het programma op 18 juni is er vooral op gebaseerd dat de oud-leerlingen verhalen ervaringen uit hun jeugd kunnen opdissen. Er is een bezoekje aan de oude school en er is een stadswandeling. De rondvaart moest worden geschrapt vanwege een zwemwedstrijd in het Damsterdiep die dag. Aan het eind van de dag gaat iedereen naar Ekenstein. Daar is een foto-expositie, een buffetdiner en speelt een band muziek uit hun jeugdjaren.

De oudste deelnemers hebben hun schooljaren tijdens de Tweede Wereldoorlog beleefd. Zij zijn om en nabij de 90 jaar oud, de jongsten van het gezelschap zijn 65 plus. De deelnemers komen uit het hele land en ongeveer tien uit het buitenland.

Voor meer informatie kunt u bellen met de voorzitter van de reüniecommissie Kor Zwart: 06 2211 4037.

© 2022 Stichting Reünie RHBS | MSvM Appingedam