Het programma

Gezien de uitslag van de enquête zullen we ook een klein middagprogramma gaan organiseren. Maar uiteraard blijft de ontmoeting op Landgoed Ekenstein het belangrijkste onderdeel van de reünie. Alles onder voorbehoud.

Klik op het betreffende programma onderdeel voor meer informatie

Middagprogramma in Appingedam

Centraal in het middagprogramma staat een bezoek aan het oude schoolgebouw aan de Wilhelminaweg, tegenwoordig het Stadskantoor. 
 • Schoolbezoek

  De gemeente Appingedam heeft zich bereid getoond om het Stadskantoor open te stellen op zaterdag 4 april 2020. De voorwaarde daarbij is dat er niet meer dan 30 mensen tegelijk in het gebouw mogen zijn. Als zich meer dan 30 mensen aanmelden voor een bezoek aan school, gaan wij groepen vormen van maximaal deze grootte.

  Er zijn maximaal 4 groepen. De starttijden zijn 12:30 uur, 13:15 uur, 14:00 uur en 14:45 uur.  

 • Rondvaart met de stadsveer
 • Stadswandeling met gids

Het middag programma is om 15:30 uur afgelopen zodat iedereen op tijd op Ekenstein kan zijn.

Dit onderdeel is optioneel en bedoeld voor diegenen die graag de school willen bezoeken. Er kunnen maximaal aan 2 onderdelen meegedaan worden. 

Programma op Landgoed Ekenstein

Het programma in het Schathoes op Landgoed Ekenstein start om 16:00 uur. Vanaf die tijd is men van harte welkom.
 • Ontvangst

  Het Schathoes op Ekenstein is open vanaf 16:00 uur. Je wordt daar ontvangen met een kop koffie/thee en wat lekkers en een drankje. Iedereen krijgt een naamkaartje met het jaar van aankomst.

 • Borrel
 • Lopend buffet
 • Avondprogramma

De inschrijvingsprocedure

Aanmelden voor de reünie en het middagprogramma wordt per 1 oktober a.s. mogelijk gemaakt via onze website. Iedereen ontvangt hierover bericht.

Inschrijven voor de reünie op Ekenstein en het bezoek aan school.

Reünie en school

Als je je definitief inschrijft voor de reünie wordt gevraagd of je de school wilt bezoeken. Wanneer je dat met ‘ja’ invult, wordt nogmaals gevraagd om je jaar van aanvang op school in te vullen.

Met behulp daarvan gaan wij de groepsindeling maken. Je krijgt bericht wanneer de school voor jouw groep bezocht kan worden.

Om tijdig tot een groepsindeling te komen moet je je voor 1 maart 2020 aanmelden voor een schoolbezoek. Aanmelden daarna kan nog wel, maar dan kunnen we niet garanderen dat je in de groep met leeftijdsgenoten komt.

Als zich meer dan 160 mensen aanmelden voor een schoolbezoek, stopt de inschrijving voor wat betreft het schoolbezoek. Inschrijving voor de reünie kan gewoon doorgaan. 

Kosten

De kosten voor de reünie wordt op dit moment geraamd op € 55,00 per persoon. Aan het schoolbezoek zijn geen kosten verbonden.

Tijdens de inschrijving wordt je gevraagd dit bedrag per iDeal te betalen.  Deelname is slechts mogelijk indien vóóraf de kosten zijn betaald. 

Inschrijven voor de stadswandeling en/of de stadsveer

Stadswandeling

Je kunt je inschrijven voor een stadswandeling tijdens de reünie op de website van Eemsdelta Groningen. Geef daarbij aan dat je deelneemt aan de HBS reünie, dan geldt automatisch het groepstarief van € 3,50 per persoon. Je hoeft geen tijdstip in te vullen, dat wordt bepaald door de groepsindeling die we voor het schoolbezoek hanteren. Inschrijven voor de stadswandeling kan tot uiterlijk 1 maart 2019. Als er dan onvoldoende deelnemers zijn moeten we dit onderdeel schrappen.

Starttijden om 12:45 uur en 14:15 uur.

Stadsveer

Je kunt je inschrijven voor een rondvaart tijdens de reünie op de website van Eemsdelta Groningen (voormalige VVV). Geef daarbij aan dat je deelneemt aan de HBS reünie, dan geldt automatisch het groepstarief van € 3,50 per persoon. Je hoeft geen tijdstip in te vullen, dat wordt bepaald door de groepsindeling die we voor het schoolbezoek hanteren. Inschrijven voor de rondvaart kan tot uiterlijk 1 maart 2019. Als er dan onvoldoende deelnemers zijn moeten we dit onderdeel schrappen.

Starttijden om 12:45 uur en 14:15 uur.

Let op:

Voor het vervoer tussen Landgoed Ekenstein en Appingedam is men zelf verantwoordelijk. 

Accomodatie

Voor degenen die graag willen overnachten in de nabijheid van de reünie, zijn er verschillende mogelijkheden. Wil je hier gebruik van maken, moet je zelf iets regelen.

Ekenstein houdt 28 kamers vast voor reünisten. De prijs is € 89,00 voor 2 personen en € 79,00 voor één persoon. Zelf contact opnemen met de receptie van Ekenstein: 0596 628 528

De camping Ekenstein geopend vanaf 1 april. Daar zijn diverse plekken voor caravans en campers en er is ook een chalet plus 3 4-persoons hutten en 3 8-persoonshutten. Zelf contact opnemen met de receptie om te reserveren: 0596 624 467

Hotel de Boegschroef

In de haven van Delfzijl staat Hotel de Boegschroef. Zowel éénpersoons als tweepersoons kamer vanaf € 80,00. Zelf contact opnemen met de receptie om te reserveren: 0596 613 615

Veel gestelde vragen

Heb je nog vragen? Kijk dan even of het antwoord op jou vraag hier tussen staat. Zo niet, maak dan gebruik van het formulier onderaan deze pagina om je vraag te stellen.

de heer U.W. Dijk

"Dijk babbelde vijf minuten met ons, liep naar het bord, draaide zich om, bracht zijn rechterarm omhoog en balde zijn intussen geopende hand tot een vuist. Het eerste lesuur voor elke nieuwe klas zie hij daarop: 'en nou het hele verdere uur de kaken op elkaar'. Dat werd nooit herhaald en gold tot en met je eindexamen.
 • Wie organiseren de reünie?

  De organisatie is in handen van de volgende personen:
  • Kor Zwart
  • Ingrid Japenga
  • Bouke Nielsen
  • Derk Kremer

 • Hoe is het bedrag van de deelname bepaald?
 • Waarom zijn de profielgegevens nodig?
 • Welke kosten zijn voor eigen rekening?
 • Hoe betaal ik eigen consumpties?
 • Kan ik iets presenteren of vertellen die avond?
 • Groepssamenstelling schoolbezoek?

We zijn slechts 1 klik verwijderd van contact met elkaar